Holstebro Kommune
« Tilbage til forsiden
Velkommen
Kontakt
Værd at vide
Tandpleje info
  6-års tænder
  Huller
  Lakforsegling
  Når det gør ondt
  Piercing
  Rokketænder
  Røntgenbilleder
  Sodavand og syre
  Tandbøjler
  Tandbørstning
  Tandfrembrud
  Transplantationer
  Uheld og skade
  Visdomstænder
Links
  Netdoktor.dk
 
 
Visdomstænder
Visdomstænderne er de bageste kindtænder i tandrækken med normalt frembrud i 16 – 20 års alderen. Det er den tand, der oftest mangler i tandsættet. Mange visdomstænder kommer aldrig frem i munden.Visdomstænderne i underkæben er de tænder, der hyppigst giver problemer i tandsættet. Det skyldes ofte utilstrækkelig plads, men også en forkert lejring i kæben kan give problemer. De kan ligge skrå eller vandret uden mulighed for normalt frembrud.Et røntgenbillede kan vise, hvordan tanden ligger, og ud fra dette kan tandlægen vurdere, om der skal gives tilbud om fjernelse af visdomstanden.

Skal alle visdomstænder fjernes?
De fleste visdomstænder skal ikke fjernes, -inden man fylder 18 år.
Undersøgelser viser, at kun 2-3% af alle visdomstænder bør fjernes.

Hvordan fjerner tandlægen en visdomstand?
Der går de værste historier om visdomstænder og hvordan man fjerner dem. Fjernelse af en visdomstand er meget udramatisk og foregår smertefrit i lokalbedøvelse evt. suppleret med lattergas. Der åbnes gennem tandkødet til området , hvor tanden ligger. Ofte skal der fjernes noget tandknogle, som tanden ligger gemt i. Når tanden er blotlagt, vippes den ud. I nogle tilfælde er det nødvendigt at dele tanden, således at den tages ud i flere stykker. Herefter skylles grundigt med fysiologisk saltvand , og tandkødet syes sammen igen med silketråd, som skal fjernes efter 5 -7 dage. Tandlægen vil orientere dig om forholdsregler i helingsperioden.Patientvejledning.pdf
Se tips til tandbørstning »
Klik på billedet til højre for at se filmene
Tips til tandbørstning
Oplysningerne på disse sider må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendte tandlæger. Indholdet på bevar-smilet.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere om brugerbetingelser, klik her.

© 2001 - 2007 Copyright SUN-ADvertising A/S. All rights reserved.