Holstebro Kommune
« Tilbage til forsiden
Velkommen
Kontakt
Værd at vide
Tandpleje info
  6-års tænder
  Huller
  Lakforsegling
  Når det gør ondt
  Piercing
  Rokketænder
  Røntgenbilleder
  Sodavand og syre
  Tandbøjler
  Tandbørstning
  Tandfrembrud
  Transplantationer
  Uheld og skade
  Visdomstænder
Links
  Netdoktor.dk
 
 
Røntgenbilleder - hvorfor?
Det er ikke altid muligt for tandlægen at se på dine tænder bare ved at anvende et lille spejl. I nogle tilfælde er det derfor nødvendigt at tage røntgenbilleder. Det kan for eksempel være i følgende tilfælde:
  • Når der skal kigges efter huller (caries) på de sider af tænderne, som støder op mod hinanden. Denne type billeder kaldes bite-wings.
  • Når der skal kigges på rødderne af dine tænder (roden sidder i kæbeknoglen og kan derfor ikke ses i munden.
  • Når du skal have kontrolleret tænder, som du har slået ved et uheld.
  • Når det skal undersøges, om alle dine tænder er anlagt.
  • Når du skal have rettet tænder (I disse tilfældes tages ofte store røntgenbilleder, som både viser tænder, kæbe og ansigtsskelet).


Som du kan se, kan din tandlæge have brug for mange forskellige typer røntgenbilleder. Spørg tandlægen, om du selv må se dine billeder, næste gang du har fået taget røntgenbilleder.Almindelige røntgenbilleder og digitale røntgenbilleder.
Tandlægens røntgenapparat kan være af forskellig type. Almindelige røntgenbilleder kræver fremkaldelse på en fremkaldemaskine og det tager det nogle minutter, før det færdige billede kan se på en lille sort-hvid film.

Digitale røntgenbilleder er en ny type billeder, som kræver særligt apparatur. Her fremkaldes billederne ekstra hurtigt, og de færdige billeder viser på en computerskærm hos tandlægen.
Se tips til tandbørstning »
Klik på billedet til højre for at se filmene
Tips til tandbørstning
Oplysningerne på disse sider må på ingen måde tages som erstatning for kompetent professionel rådgivning eller behandling af uddannet og godkendte tandlæger. Indholdet på bevar-smilet.dk må ikke og kan ikke bruges som basis for at stille diagnoser eller fastlægge behandling. Læs mere om brugerbetingelser, klik her.

© 2001 - 2007 Copyright SUN-ADvertising A/S. All rights reserved.